Opiskelupäiväkirjan aloitus

Mä tässä testaan, että toimiiko mulle opiskelutekniikkana opiskelupäiväkirjan pitäminen. Jos toimii, jatkan tätä kirjoittelua. Jos ei toimi, niin poistan tämän blogin.

No niin mutta sitten asiaan. Elikkäs mä opiskelen koko lukion oppimäärän fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Lisäksi aiheisiin tarvitaan jonkin verran matematiikkaa, kuten esimerkiksi logaritmi.

Vaikka moni asia on mulla jo hyvin alussa, aloitan silti opiskelun ihan alusta, jotta asiat tulisivat päähän selkärangasta! Sen takia pitää laskea paljon. Ja biologiassa tavoitteena on osata asiat nippelin tarkasti. Joten eikun opiskelemaan! Nää luonnontieteet on niin tavattoman KIVA aihe että ne jää paremmin päähän kuin joku oikeustiede tai historia!

Aloitin lukemisen eilen fysiikan perusteista. Tuli käytyä läpi etenemisliikettä sekä kiihtyvyyttä. Muistijuttu ”vauhti vie ja nopeus nolla” muistuttaa siitä, että nopeudella on sekä suuruus että suunta, mutta vauhdilla ei ole suuntaa vaan pelkkä suuruus. Nopeus voi siis olla nolla, jos kappale kulkee esimerkiksi ympyrän muotoisen radan. Tai jos kappale päätyy takaisin samaan kohtaan josta se lähti.

Lisäksi tuli kerrattua kuvaajajuttuja. Jos haluaa tietää esimerkiksi hetkellisen nopeuden hetkellä 2s, on kuvaajaan piirrettävä tangentti juuri tuon 2s kohdalle. Tai jos haluaa tietää keskinopeuden 2-4s välillä, lasketaan kulmakerroin 2-4s väliltä. Samat tekniikat ovat voimassa, olivat suureet sitten mitä tahansa. Tuli myös kerrattua graafista derivointia. Tuntuu, että nämä asiat ovat erinomaisesti hallussa, joten eikun eteenpäin.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *